Kinoshita Shuzō ‘Tamagawa Kimoto’ 2017 Sake

30,00

Uitverkocht

Volle en complexe (maar niet te zware) kimoto sake op basis van biologisch verbouwde rijst in velden die eveneens als habitat fungeren voor de zeldzame zwartsnavelooiveaar. Gebrouwen met uitsluitend natuurlijke gisten, 5 jaar gerijpt. Rijke smaak vol subtiele houtaroma’s en uitgesproken umami-tonen. Kan goed bij verschillende soorten maaltijden geschonken worden, op kamertemperatuur of warm. 15% alcohol.


  • Kinoshita Shuzō is een kleinschalige brouwerij in het herkomstgebied van Kyoto dicht bij de kust van de Japanse Zee en is opgericht in 1842. Sinds een aantal jaren staat de brouwerij volop in de spotlights door het aanstellen van de eerste buitenlandse hoofdbrouwer (tōji), de Engelsman Philip Harper en door de introductie van revolutionaire label designs.
  • Hoofdbrouwer Harper implementeerde traditionele brouwmethodes, zoals de slow-brew methods yamahai en kimoto, en het gebruik van wilde gisten. Zijn volle, stevige sake vallen op door een relatief hoog alcoholpercentage, waarbij enkele soorten het hoogste niveau van 21-22% natuurlijke alcohol bereiken.
Artikelnummer: KINOSHITA001 Categorieën: ,

Extra informatie

Producent

Land

Regio

Inhoud