Arnaud Combier Fleurie 2020

18,50

Uitverkocht

A-typisch weelderige en krachtige Fleurie, op het gelikte af maar nét ruig genoeg, boordevol rijk zwarte kersenfruit, specerijen en rozijnen. Rijp-zachte tannine en sierlijke zuren houden het geheel kunstig in balans, de natuurlijke maakwijze brengt verteerbaarheid en energie. Must-try voor zowel traditionele drinkers als natuurwijn-fans. Sinds 2023 op dronk, kan nog een hele tijd mee.

 

  • Arnaud Combier is onorthodoxe en pragmatische wijnmaker die vanuit de Macon een reeks multiregionale wijnen produceert waarin natuurlijke technieken en klassieke schoonheid samenkomen.
  • Combier heeft ruim 20 jaar ervaring in de wijnbouw in Beaujolais en Bourgogne. Hij studeerde wijnbouw en ging werken bij o.a. Domaine Valette in de Mâconnais, wiens stijl nog steeds nagalmt in de witte wijnen die Arnaud tegenwoordig maakt.
  • Uiteindelijk leidde zijn verlangen om eigen natuurlijke wijnen te maken hem in 1998 naar de wijngaarden van zijn grootvader. Gedurende meer dan 10 jaar maakte hij wijn op het familiedomein en instrueerde hij lokale vignerons hoe ze konden overstappen op biologische wijnbouw.
  • Recent is Arnaud een partnerschap aangegaan met Francois de Nicolay van Chandon de Briailles (Savigny), en de eclectische negociant/wijnmaker Jeff Carrel. In deze vorm produceert hij wijnen van druiven uit eigen wijngaarden én van die andere boeren in Beaujolais en Bourgogne, maar ook uit biologische wijngaarden in de Languedoc.
Artikelnummer: COMBIER002 Categorieën: ,

Extra informatie

Producent

Land

Regio

Druif

Esthetiek

Soort Wijn

Inhoud