Karma Village ‘Karma Noir’ 2022

18,00

Uitverkocht

Spicy Rhone-wijn vol karakter en energie, zeer creatief in elkaar gezet met 70% macération carbonique van Syrah en voor 30% een infusie van hele trossen Marselan in direct-press Caladoc.

Het resultaat is zwart en rokerig van smaak, redelijk gestructureerd, maar ook heel opgewekt en doordrinkbaar. Echt een gangmaker bij een gezellig diner, waar hij de natuur-drinkers en traditionalisten met elkaar kan verenigen.


 

  • De jonge Rafael Raybois lijkt op het oog zo uit een psych-band of surf-collectief te zijn weggelopen, maar is een getraind geoloog die zich al op zijn twintigste op de wijnbouw stortte. Hij leerde het vak bij moderne pioniers als Les Freres Soulier en Valentin Valles en maakt nu met hen deel uit van de jonge avant-garde die geheel nieuwe expressie geeft aan de wijnen van de Zuid-Rhone.
  • Sinds 2020 bezit Rafael zo’n 8 hectare wijngaard in de Gard, verspreid over kleine percelen van 30-80 jaar oude wijnstokken. Van biologisch verbouwde druiven als Syrah, Grenache en Viognier, maar ook obscure soorten als Caledoc en Marselan, maakt hij op even natuurlijke als experimentele wijze een reeks temperamentvolle wijnen.
Artikelnummer: RAYBOIS002 Categorieën: ,

Extra informatie

Producent

Land

Regio

Druif

, ,

Soort Wijn

Inhoud