Arnaud Combier ‘Piquepoul en Parallèle’ 2022

16,50

Uitverkocht

Eén van de hits van zomer 2024: puur-natuur gevinifieerde, ongefilterde Picpoul zonder toegevoegd sulfiet, gemaakt door Bourgogne-vakman Arnaud Combier. Puur, zilt, fris en krachtig, verslavend lekker. Voor een Picpoul is deze wijn wat voller en geconcentreerder dan je zou verwachten, wat mede komt door de gedeeltelijke rijping op (oude!) houten vaten.  Lichtjes troebel en iets prikkelend bij openen, maar zo zuiver en strak gemaakt dat zelfs een verstokte klassieke drinker hier niet omheen kan.


  • Arnaud Combier is onorthodoxe en pragmatische wijnmaker die vanuit de Macon een reeks multiregionale wijnen produceert waarin natuurlijke technieken en klassieke schoonheid samenkomen.
  • Combier heeft ruim 20 jaar ervaring in de wijnbouw in Beaujolais en Bourgogne. Hij studeerde wijnbouw en ging werken bij o.a. Domaine Valette in de Mâconnais, wiens stijl nog steeds nagalmt in de witte wijnen die Arnaud tegenwoordig maakt.
  • Uiteindelijk leidde zijn verlangen om eigen natuurlijke wijnen te maken hem in 1998 naar de wijngaarden van zijn grootvader. Gedurende meer dan 10 jaar maakte hij wijn op het familiedomein en instrueerde hij lokale vignerons hoe ze konden overstappen op biologische wijnbouw.
  • Recent is Arnaud een partnerschap aangegaan met Francois de Nicolay van Chandon de Briailles (Savigny), en de eclectische negociant/wijnmaker Jeff Carrel. In deze vorm produceert hij wijnen van druiven uit eigen wijngaarden én van die andere boeren in Beaujolais en Bourgogne, maar ook uit biologische wijngaarden in de Languedoc.
Artikelnummer: COMBIER003 Categorieën: ,

Extra informatie

Producent

Land

Regio

Druif

Soort Wijn

Esthetiek

Inhoud